پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
حجت‌الاسلام باطنی

حوزه/ موضوع وحدت حوزه و دانشگاه از آرمان ها و دغدغه های امام راحل و رهبر معظم انقلاب است، هرچند در گذر زمان آن گونه كه بايد و شايد در سطح ملي جدي گرفته نشده و از ظرفيت آن استفاده نشده است.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از اصفهان، حجت الاسلام والمسلمين عليرضا باطني، عصر امروز در همايش وحدت حوزه و دانشگاه كه در دانشكده علوم پزشكي دانشگاه اصفهان برگزار شد،‌ اظهار داشت: مكتب اهل بيت(ع) در كانون توجهات جهاني قرار گرفته است نه به لحاظ جغرافيايي، بلكه به لحاظ مباني و ارزشهاي حاكم بر آن و اهدافي كه در دوران معاصر دنبال مي كند؛ ‌اهدافي كه ريشه در آموزه هاي ديني دارد و تبلور آن در قانون نظام اسلامي و ولايي ما ظهور پيدا كرده است.

وی در ادامه افزود: موضوع وحدت حوزه و دانشگاه از آرمان ها و دغدغه های امام راحل و رهبر معظم انقلاب است، هرچند در گذر زمان آن گونه كه بايد و شايد در سطح ملي جدي گرفته نشده و از ظرفيت آن استفاده نشده است.

وي تصريح كرد:‌ همين اندازه كه اين مسئله مورد توجه قرار گرفته بركات زيادي داشته است كه بخشي از اين بركات را در عرصه های مختلف شاهدیم، اما به هر حال ما در جامعه اي زندگي مي كنيم كه اسلامي است و ‌با آموزه هاي مكتب اهل بيت(ع) عجين شده و از آن پيروي مي كند.

وي افزود:

جانشين مديريت حوزه علميه اصفهان پيرامون تعريف حوزه و دانشگاه اظهار داشت: اگر از حوزه و دانشگاه بخواهيم تعريفي ارائه كنيم، اين تعريف بايد قالب بر جامعه خود و فرهنگ حاكم بر آن باشد، چرا كه تعريف انتزاعي نمي تواند معناي صحيحي داشته باشد و اين تعريف بر اساس جوامع ديگر نيز معني دقيقي نمي دهد و به اين نكته بايد توجه نمود كه مدار جامعه مبتني بر تعريف صحيح و كامل از حوزه و دانشگاه در گردش است.

حجت الاسلام والمسلمین باطني در ادامه تصريح كرد: اگر برون مايه نهاد حوزه و دانشگاه در معتبرات ما ريشه دارد، بايد در راستاي رشد و شكوفايي و تعالي همين جامعه حركت كنيم و بر اساس نيازهاي آن، حلال مشكلات جامعه باشيم؛ اگر از اين منظر به اين امر نگاه كنيم، مي توان گفت حوزه و دانشگاه دو بال براي جامعه مي باشند كه براي ساختن دنيا و آخرت آن تلاش مي نمايند، چرا كه اين دو نهاد، مرجع مي باشند و انتظار جامعه از اين آنها بسيار زياد است.

وي افزود: هنگامي كه صحبت از وحدت حوزه و دانشگاه مي شود بايد به اهداف اين وحدت توجه ويژه نماييم كه مباني متعلق به فرهنگ جامعه است و همچنين اهدافي كه در خدمت رشد و تعالي و كمال همين جامعه قرار مي گيرد، لذا وقتي با نگاه فراخ به عرصه هاي اجتماعي مي نگريم،‌ مي بينيم اين اهداف در كلام بزرگان حوزه و دانشگاه موجود مي باشد كه بسيار حائز اهميت است.

حجت الاسلام والمسلمین باطني در پايان با اشاره به حد وسط ارتباط حوزه و دانشگاه كه تعامل صحيح مي باشد،‌ تصريح كرد: بايد با نظريه پردازي و تعامل،‌ آن حد وسط مورد نظر عملياتي شود كه در اين بخش متاسفانه چندان موفقيتي حاصل نشده است، البته ارتباط حوزه و دانشگاه ارتباط خوبي دارند، اما ‌بايد تعاملاتي سازمان يافته براي حل معضلات جامعه صورت گيرد كه بهترين و آماده ترين عرصه براي تعاملات، علوم انساني است، چرا كه دايره گسترده تري را دارا مي باشد.

 

 

 

کانال تلگرام خبرگزاری رسمی حوزه

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha